Wątróbka wielu osobom jawi się jako koszmar z dzieciństwa, okraszony dodatkowo krążkami cebuli. Ten przepis może jednak odczarować traumę i nienachalnie przekonać do tego, że podroby mogą być naprawdę smaczne i ciekawe.
Czerwona kropka na znakach drogowych to nie przypadek. Co tak naprawdę oznacza? To pytanie nurtuje wielu kierowców. Mimo niepozornego wyglądu pozwala oszczędzić nie tylko czas, lecz także nerwy.
Kurczak po tajsku to jedno z najpopularniejszych dań kuchni azjatyckiej. Jest aromatyczne, ale także sycące i dość proste w przygotowaniu. Możesz dodać do niego dużo ulubionych warzyw i podać z makaronem ryżowym. Jak przygotować pysznego kurczaka po...
Każdy z nas ma swój sprawdzony przepis na naleśniki – często przekazywany z pokolenia na pokolenie, zapisany w starym zeszycie mamy albo babci. Niemal zawsze, niezależnie od wersji, w składnikach znajdziemy mleko. Okazuje się, że można go z powodzeni...
Niedzielny obiad to w wielu domach święto. Pachnie rosół, a na drugie obowiązkowo wjeżdżają schabowe. Jednak, zamiast znów klepać kotlety, proponuję coś prostszego i… o wiele smaczniejszego. Te roladki robi się w kilka chwil, a efekt zachwyca – soczy...
Polskie pierogi to nasza kulinarna duma, ale ich turecka wersja wcale nie pozostaje w tyle. Zachwycają nie tylko smakiem, ale też oryginalnym kształtem – są maleńkie, zgrabnie zlepione.
Chociaż pozostałe z obiadu ziemniaki nie wydają się być najbardziej apetyczne na świecie, to łatwo można przygotować z nich zupełnie nowy posiłek. Dzięki temu, nie marnujesz jedzenia a rodzina nawet nie pomyśli, że wykorzystałeś pozostałości z wczora...
Podczas jedynego zaplanowanego na ten rok występu w ostatni weekend, Martin Solveig ogłosił zakończenie kariery DJskiej. Artykuł Martin Solveig zakończył karierę DJską. „Robię miejsce dla następnego pokolenia” pochodzi z serwisu Shining B...
Klasyczne kiszone i konserwowe znają wszyscy, ale ogórki po meksykańsku to coś zupełnie innego. Pikantne, słodko-kwaśne, z czosnkiem, chili i aromatyczną zalewą – idealne jako dodatek do obiadu, grilla albo po prostu na kanapkę. To jeden z tych przep...
Latem, gdy doskwierają upały, mało kto ma ochotę spędzać długie godziny w kuchni przy piekarniku. W takich momentach najlepszym rozwiązaniem są ciasta na zimno – szybkie, proste i bez pieczenia. Ten sernik z pewnością zachwyci każdego, komu go podasz...
Jeśli masz dość nudnego kurczaka z patelni i szukasz czegoś, co naprawdę zrobi wrażenie, ten przepis jest odpowiedzią. Kurczak po arabsku to danie pełne aromatycznych przypraw, soczystego mięsa i sycącego ryżu, które sprawia, że kuchnia pachnie jak z...