Pierogi ze śliwkami to pomysł na pyszny, prosty i słodki obiad dla całej rodziny. Przepis jest bardzo sezonowy i spodoba się nie tylko dzieciom. To pierożki, które można podać na wiele ciekawych sposobów.
Naleśnik pieczony ze śliwkami, czyli najpyszniejsza i najszybsza wersja na naleśnika pieczonego w piekarniku na dużej blaszce. To przepis na naleśnika dla całej rodziny, w wersji XXL.
Zapomnij o tradycyjnych ruskich. Odkryj pierogi szlachcice – podlaski przysmak, który skradł moje serce. Ich sekret? Surowe ziemniaki i boczek, które tworzą niepowtarzalny smak. Przygotujesz je łatwo, a efekt zaskoczy każdego. Spróbuj i przekonaj się...
Pierogi to jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej. Niestety czasem podczas gotowania farsz wypływa na zewnątrz, a to już zwiastuje pierogową katastrofę. Na szczęście, dzięki kilku prostym trikom, zawsze będą miękkie, delikatne i pełne smaku.
Jerzy Godek zwolnił się ze stacji krwiodawstwa. Zamiast liofilizować osocze, pozbawiał wody szczypiorek. Prawie trzy dekady później wraz z córkami wyprodukował pierogi, które poleciały na orbitę.
Wielu z nas wychowało się na pierogach ruskich – klasyka kuchni domowej, którą kochamy za prostotę i smak. Ale czasem warto coś zmienić. Wystarczy zastąpić twaróg innym składnikiem, żeby odkryć zupełnie nową wersję tego tradycyjnego dania. U mnie wyb...
Bar Bambino w Warszawie to kultowe miejsce. Przyciąga od dekad nie tylko mieszkańców stolicy, ale też całe zagraniczne wycieczki. Reporter WP Jakub Bujnik specjalnie dla nas sprawdził, czy pomidorówka, gołąbki i pierogi z jagodami smakują tam jak u b...
Minister nauki Marcin Kulaska na X zapowiedział, że "już wkrótce" Sławosz Uznański-Wiśniewski będzie przeprowadzał szereg spotkań na żywo z polskimi studentami. Przy okazji zaadresował pewne kontrowersje. Wpis ministra pokrywa się ze wcześniejszymi...
Kreplachy to popularne w kuchni żydowskiej pierogi faszerowane mięsem, ale czasem też z warzywami w środku. Najczęściej mają trójkątny kształt i pływają w rosole. Chociaż można je podsmażyć na patelni, w towarzystwie aromatycznego bulionu nabierają n...
Pierogi bieszczadzkie to prawdziwa duma podkarpackiej kuchni. Proste, ale niezwykle aromatyczne połączenie kaszy gryczanej, białego sera i świeżej mięty sprawia, że są one jedyne w swoim rodzaju. Ich smak jest esencją górskiej prostoty. Kto spróbuje...