Letnia surówka obiadowa to kolorowe, chrupiące warzywa połączone delikatnym sosem majonezowym. Przygotujesz ją z młodej kapusty, słodkiej papryki, soczystej kalarepy, marchewki i czerwonej cebuli. To szybki i lekki dodatek do obiadu, który świetnie p...
Na początku XXI w. dla kolorowej prasy nie było tematów tabu. "Czy jesteś dziewicą?", "Czy wrócisz dzisiaj do domu z wieloma mężczyznami?", aż w końcu "Jakie narkotyki zażywasz?" — to pytania, które padały nie tylko z ust paparazzi, ale także, wydawa...
W niedzielnym wydaniu "Pytania na śniadanie" ogłoszono kolejne nowości w programie "The Voice Senior". Zaledwie kilka dni po tym, jak oficjalnie potwierdzono udział Łukasza Nowickiego w roli prowadzącego, ogłoszono, że na jednym z obrotowych foteli z...
Fasolka szparagowa jest smaczna niemalże w każdej postaci, ale sezon na nią jest zdecydowanie za krótki. Dlatego kupuję kilogramy na zapas i od razu mrożę. Dzięki temu nawet zimą mogę się zajadać tym warzywem.
Masz ochotę na coś, co zrewolucjonizuje Twój obiad? Zamiast zwykłych ziemniaków, wypróbuj śląski specjał. Ciapkapusta, którą podpatrzyłem u mistrzyni kuchni, to bezkonkurencyjny dodatek. Choć wygląda niepozornie, kryje w sobie sycący smak.
Cukinia to warzywo kameleon, ponieważ doskonale chłonie smak i aromat dodatków. Możesz z nią przygotować całą gamę różnych potraw, które nie wymagają długich godzin gotowania. Dodaj do cebuli i podsmaż na patelni, a cała rodzina będzie zajadać ze sma...
Chociaż pozostałe z obiadu ziemniaki nie wydają się być najbardziej apetyczne na świecie, to łatwo można przygotować z nich zupełnie nowy posiłek. Dzięki temu, nie marnujesz jedzenia a rodzina nawet nie pomyśli, że wykorzystałeś pozostałości z wczora...
Papryka faszerowana to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Soczyste warzywo wypełnione aromatycznym farszem z mięsa, ryżu, pomidorów i przypraw to obiad, który wygląda jak z najlepszej restauracji, a robi się go bez większego wysiłku. W mojej wersji f...