Niemal wszystkie restauracje uhonorowane gwiazdkami Michelin na Wyspach Kanaryjskich działają w luksusowych hotelach. Ta strategiczna współpraca zapewnia nie tylko stabilne warunki rozwoju, ale także dostęp do wymagającej międzynarodowej klienteli i zaawansowanych udogodnień. Analiza tego fenomenu p...
Dzisiaj świętujemy Dzień Polskiej Żywności. Doskonałość w kuchni zaczyna się od produktu, a Polska ma się czym chwalić. W menu autorstwa Andrea Camastry oraz jego zespołu, polskie składniki są gwiazdami wieczoru. Lokalność jest w jego kuchni fundamen...
Japońska szefowa kuchni Chizuko Kimura odzyskała w tym roku dla swojej paryskiej restauracji gwiazdkę Michelin, którą wcześniej wywalczył nieżyjący już mąż Kimury. Japonka stała się tym samym pierwszą na świecie mistrzynią sushi płci żeńskiej, której...
Rynek komputerów osobistych w 2025 roku jest pełen dynamicznych zmian. Po kilku latach widocznych wahań – od wzrostu podczas pandemii po spadki tuż po niej – obecnie statystyki pokazują ponowne ożywienie. Jego powodem może być sztuczna inteligencja i...
Jeśli nie masz moralnych oporów przed kupnem urządzenia łączącego ludzkie tkanki z elektroniką, to już teraz możesz wejść w posiadanie tego futurystycznego sprzętu. Cortical Labs CL1 to pierwszy na świecie biokomputer, który australijski start-up wpr...
Lipiec 2025 roku przyniósł portowi ;otniczemu Rzeszów-Jasionka im. Rodziny Ulmów najlepszy miesięczny wynik w dotychczasowej historii pod względem liczby obsłużonych podróżnych. W ciągu 31 dni z usług lotniska skorzystało 157 506 pasażerów, co oznacz...
– Rynek pieczywa chrupkiego w Polsce systematycznie rośnie, choć należy do segmentów wymagających dużej konsekwencji i innowacyjności – mówi nam Dawid Jackowski, dyrektor operacyjny firmy Tovago, produkującej pieczywo chrupkie.
Według aktualnych danych Duńskiego Urzędu Statystycznego, pogłowie trzody chlewnej w Danii ponownie wzrosło (zgodnie ze stanem na 1 czerwca 2025 r.) w porównaniu ze spisem z poprzedniego roku. Wzrosty odnotowano zarówno wśród tuczników, jak i prosiąt...
Grupa Arche znana jest z wynajdowania zapomnianych miejsce perełek, które poddaje rewitalizacjom, przemieniając w klimatyczne, nietuzinkowe hotele. Przypominamy ich wybrane realizacje z ostatnich lat.