Zupa pomidorowa to jeden z tych smaków, które zna chyba każdy. Aromatyczna, lekko kwaskowa, pachnąca koperkiem lub bazylią – serwowana z ryżem, makaronem albo lanymi kluskami. Każdy dom ma na nią swój własny przepis. To zupa, która nie potrzebuje wiele, by smakować dobrze – ale kilka prostych dodatk...
Obok knedlików i smażonego sera, miejsce na podium z przysmakami kuchni czeskiej zajmuje również kulajda. Niektórzy porównują ją do zupy koperkowej, ale nic bardziej mylnego – to zupełnie inna potrawa. Pachnie grzybami leśnymi, jest kremowa smaku, a...
Większość osób traktuje je jak zbędny odpad, ale skrywają w sobie ogromny potencjał. Niepozorne łuski otulające cebulę to skarb. Obecne w nich substancje pokarmowe mogą zadziałać jak plaster ochronny na twoje kwiaty. Zobacz, jak przygotować najlepszą...