Zmieniające się nawyki konsumentów w Polsce coraz wyraźniej odbijają się na rynku spożywczym. Jak wynika z danych przytaczanych przez "Puls Biznesu", w pierwszym kwartale 2025 r. polskie gospodarstwa domowe ograniczyły wydatki na mięso i wędliny, podczas gdy roślinne zamienniki zyskują na popularnoś...
Kurczak z dodatkami z piekarnika, zawinięty w folię to jeden z najczęstszych obiadów w moim domu rodzinnym. Przygotowanie go zajmuje chwilę i zachwyca wszystkich przy stole.
Rolnictwo, a w szczególności współczesna produkcja mięsa, przekłada się na przykre konsekwencje dla naszej planety. To przede wszystkim niemały ślad węglowy, a więc emisja gazów cieplarnianych do atmosfery. Dlatego w ostatnich latach pojawiają się al...
Kiedyś to mięso często pojawiało się na stołach, ale dziś można szukać go ze świecą. Budzi liczne kontrowersje i dyskusje, chociaż przed laty nie było dla nikogo niczym zaskakującym. Historia koniny w polskiej kuchni to opowieść o zmieniających się c...
W belgijskich sklepach Lidl pojawił się nowy produkt – mięso hybrydowe, czyli połączenie tradycyjnego mięsa z białkami roślinnymi. To propozycja dla konsumentów, którzy szukają kompromisu między smakiem a troską o środowisko. Produkt ten może również...
Hiszpania kojarzy się z gazpacho, chorizo i owocami morza, ale odkryć w niej można wiele innych smakołyków. Wśród nich jest wieprzowina, a konkretniej nogi.
Meta poinformowała właśnie, że na swoich platformach przestanie wyświetlać polityczne reklamy. Facebook stanie się tzw. czystszy. Artykuł Facebook się zmieni. Polacy zobaczą znacznie mniej reklam pochodzi z serwisu INSTALKI.
Do największych starć w powietrzu na tej wojnie doszło w 2022 r., kiedy Rosjanie próbowali spenetrować ukraińską przestrzeń. Później było ich dużo, dużo mniej, choć wiedza na ten temat jest niewielka.
Lato w pełni, więc wciąż warto planować wakacyjne wyjazdy. Jeśli stawiacie na te spontaniczne, może zdecydujecie się, by odpocząć na wyjątkowym i niezatłoczonym jeziorem?