Jeśli masz dość nudnego kurczaka z patelni i szukasz czegoś, co naprawdę zrobi wrażenie, ten przepis jest odpowiedzią. Kurczak po arabsku to danie pełne aromatycznych przypraw, soczystego mięsa i sycącego ryżu, które sprawia, że kuchnia pachnie jak z najlepszej restauracji bliskowschodniej. Łączy pr...
Chociaż pozostałe z obiadu ziemniaki nie wydają się być najbardziej apetyczne na świecie, to łatwo można przygotować z nich zupełnie nowy posiłek. Dzięki temu, nie marnujesz jedzenia a rodzina nawet nie pomyśli, że wykorzystałeś pozostałości z wczora...
Chociaż tradycyjnemu schabowemu czy mielonemu nic nie możemy zarzucić, to czasem warto postawić na coś zupełnie innego. Takim daniem jest sambar, czyli południowoindyjski gulasz na bazie soczewicy.
Każdy z nas ma swój sprawdzony przepis na naleśniki – często przekazywany z pokolenia na pokolenie, zapisany w starym zeszycie mamy albo babci. Niemal zawsze, niezależnie od wersji, w składnikach znajdziemy mleko. Okazuje się, że można go z powodzeni...
Ceny kurczaków brojlerów na wolnym rynku delikatnie, ale regularnie spadają i zbliżają się do poziomu 6,00 zł/kg, który jeszcze niedawno wyraźnie przekraczały. Wyraźnie niższa jest również cena tuszki: średnia stawka wyniosła dziś 8,84 zł/kg w stosun...
Ceny brojlerów na wolnym rynku coraz bardziej oddalają się od poziomu 6,00 zł/kg, który jeszcze niedawno wyraźnie przekraczały. Jak już wspominaliśmy, obniżki cen są wynikiem kolejnych przypadków rzekomego pomoru drobiu w Polsce - dziś potwierdzono k...
W Kwasówce pod Białą Podlaską (woj. lubelskie) powstał Instytut Wipasz, czyli nowoczesne centrum hodowli drobiu bez antybiotyków. Dzięki zaawansowanej technologii i dbałości o dobrostan zwierząt, instytut wyznacza nowe standardy w produkcji drobiarsk...
Kopytka to klasyka domowej kuchni, ale w tej wersji zyskują nową wartość dzięki białkowemu, sycącemu dodatkowi. To świetny sposób, by dobrze znane danie stało się pełniejsze, bardziej odżywcze i idealne na lekki, ale pożywny obiad.
Wakacyjne wojaże w pełni, polskie wybrzeże wypełnia się turystami, a wraz z nimi sieć zalewają paragony grozy. Nie zawsze musi być jednak drogo, by było smacznie. Przekonała się o tym nasza redakcyjna koleżanka Ola.
W szczycie sezonu turystycznego nie brakuje przyjezdnych, którzy najwyraźniej zostawiają rozsądek w bagażniku. Nie brakuje więc absurdalnych zachowań, ale to, co wydarzyło się w Szklarskiej Porębie przechodzi granice bezmyślności. Turystka zaparkował...
IKEA wychodzi naprzeciw oczekiwaniom tych z nas, którzy wybierają się na zakupy całą rodziną, oferując wyjątkową promocję: obiad dla dziecka za symboliczną złotówkę. To świetna okazja, by połączyć praktyczne z przyjemnym i zorganizować atrakcyjny dzi...