Chcesz, żeby Twój rosół był nie tylko aromatyczny, ale też klarowny i o pięknym kolorze? Wystarczy dodać jeden nieoczywisty składnik. Ten prosty trik może odmienić smak i wygląd wywaru, nie zaburzając przy tym tradycyjnej receptury.
W niedzielne południa klatki schodowe wypełnia aromat domowego rosołu. W garnkach pojawia się od lat, a mimo to nie znam osoby, której by się znudził. W szczególności, gdy podać go można z różnymi dodatkami, również tymi nietypowymi.
Chociaż rosół to niedzielna klasyka, to czasem warto odejść od utartego schematu i ugotować zupę, po której w talerzach nie zostaje nawet najmniejszy ślad.
Olej kokosowy stał się nowym następcą słynnej "bulletproof coffee" — trendu, który zakłada dodanie masła do kawy w celu pobudzenia metabolizmu i zachowania dłuższego uczucia sytości. Już jedna łyżeczka tego oleju w porannej filiżance małej czarnej mo...
Słynna sałatka, która podbiła cały świat? To nie jarzynowa czy gyros, tylko grecka. Serwują ją lokale gastronomiczne w niemal każdym zakątku świata, bo jest chętnie zamawiana zarówno przez miejscowych ludzi, jak i turystów. Grecka sałatka jest smaczn...