Torebka na stole to duże faux pas, a rzucona na podłogę? Też nie jest dobrym rozwiązaniem. Więc gdzie ją schować, by zachować styl i klasę? Poznaj prostą zasadę savoir-vivre, która zmieni twoją wizytę w restauracji tak, że już nigdy nie poczujesz się niezręcznie przy stole.
Rzeszów News Na polsko-ukraińskiej granicy trwa seria prób przemytu przedmiotów wykonanych z chronionych zwierząt. W ostatnich dniach celnicy wykryli m.in. torebkę i kurtkę ze skóry chronionego węża, które próbowały przewieźć obywatelki Ukrainy. Na p...
Magazyny, stacje paliw, kopalnie, lotniska, sieci energetyczne, elektrownie wiatrowe, placówki policji, straży pożarnej, czy granicznej – te wszystkie kluczowe punkty znajdziemy na interaktywnej mapie stworzonej przez pracowników Wydziału Bezpieczeńs...
Urząd statystyczny Eurostat opublikował zestaw statystyk podsumowujący unijne przewozy drogowe rzeczy z 2024 roku. The post Transport w statystykach: gdzie najsilniejsza jest krajówka, gdzie międzynarodówka? appeared first on 40ton.
Jagnięcina jest dla kucharza bardzo zacnym tworzywem, z którego można zrobić kulinarne cuda. Można też w bardzo prosty sposób zamienić ją w kawałek „podeszwy” nie do przeżucia. To ten gatunek mięsa, który wymaga delikatności i wyczucia. Niemal czułoś...
Każdy, kto zatęskni za kuchnią swojej babci, może poczuć jej namiastkę w jednej z nowojorskich restauracji. W znajdującej się na Manhattanie restauracji Enoteca Maria gotują babcie z różnych części świata. Na podstawie historii tego miejsca i jego wy...
Zupa pomidorowa to jeden z tych smaków, które zna chyba każdy. Aromatyczna, lekko kwaskowa, pachnąca koperkiem lub bazylią – serwowana z ryżem, makaronem albo lanymi kluskami. Każdy dom ma na nią swój własny przepis. To zupa, która nie potrzebuje wie...
Kobieta zmarła po wizycie w restauracji. 46-letnia kobieta z Niemiec udała się do swojej ulubionej włoskiej restauracji w regionie Oberpfalz. Po posiłku poczuła się źle, a kilka godzin później zmarła. Rodzina do dziś nie zna przyczyn śmierci i żąda p...
Rynek gastronomiczny tylko w pierwszym półroczu urósł o blisko 2 tys. placówek, a ich liczba po raz pierwszy przekroczyła 100 tys. Wciąż mocno rośnie segment food-trucków, ale klasycznych restauracji też przybywa.
Pewien mieszkaniec Wrocławia dosłownie przecierał oczy ze zdumienia, gdy podczas wizyty w jednej z restauracji nieopodal starówki wziął do ręki menu. W karcie dań znalazła się bowiem informacja o dodatkowej opłacie, którą obciążani są klienci, za......