Murzynek to jeden z najłatwiejszych i najpopularniejszych wypieków, w latach 80. znało go każde dziecko. Nic dziwnego zatem, że dziś ci, którzy dorastali w PRL-u i zajadali się przygotowywanymi w prodiżach murzynkami, chętnie wracają do tego klasycznego przepisu. Okazuje się jednak, że współcześnie...
Grace Springer, która nagrała romansującą parę podczas koncertu Coldplay, pojawiła się w programie "This Morning". 28-latka opowiedziała o kulisach powstania słynnego nagrania. Wyraziła też współczucie dla zdradzonej żony Andy'ego Byrona i wyznała, c...
Przedstawiciele grupy Rosatom poinformowali o wdrożeniu nowej wirówki przeznaczonej do przetwarzania uranu. Rosjanie przekonują, że urządzenie znane jako GC-10 jest iście rewolucyjne i zdecydowanie góruje nad dotychczas stosowanymi rozwiązaniami. Jak...
Ewa Kasprzyk zbiera siły przed jesienną edycją "Tańca z Gwiazdami". Jurorka show Polsatu nieustannie podróżuje i raczy swoich fanów zdjęciami z licznych wojaży. Tym razem aktorka wrzuciła tajemnicze zdjęcie ze ślubu. Opis pod fotografią rozwiał jedna...
Pasjonująca Historia Kawy Po Irlandzku W Polsce Jak Kawa Po Irlandzku Zaczęła Zdobywać Polskę Kawa po irlandzku, znana jako przepis na kawę... Artykuł Kawa Po Irlandzku: Odkryj Tradycyjny Przepis pochodzi z serwisu Wszystko o kawie - PysznaKawa.pl.
Siostra Anastazja jest niekwestionowaną mistrzynią ciekawych i prostych przepisów. Spod jej ręki wszystko wychodzi wręcz idealne. Ma nawet wyjątkowy przepis na ogórki kiszone. Dzięki niemu kiszonki będą chrupiące.
Skrzydełka w miodzie to jedna z potraw, która dobra jest w zasadzie na każdą okazję. Pasuje do wielu dodatków i nie jest skomplikowana w przyrządzeniu. Oto kilka pomysłów na to danie!
Hulajnogi elektryczne stały się nieodłącznym elementem miejskiego krajobrazu. Niestety, wielu użytkowników traktuje je jak zabawkę, zapominając, że poruszanie się hulajnogą po drogach publicznych wymaga przestrzegania tych samych przepisów co jazda r...
Masz ochotę na coś, co zrewolucjonizuje Twój obiad? Zamiast zwykłych ziemniaków, wypróbuj śląski specjał. Ciapkapusta, którą podpatrzyłem u mistrzyni kuchni, to bezkonkurencyjny dodatek. Choć wygląda niepozornie, kryje w sobie sycący smak.
Polskie pierogi to nasza kulinarna duma, ale ich turecka wersja wcale nie pozostaje w tyle. Zachwycają nie tylko smakiem, ale też oryginalnym kształtem – są maleńkie, zgrabnie zlepione.